Aventurin

Aventurin je zelene, plave ili narandžaste boje. Smatra se kamenom prosperiteta. Kaže se za njega da ga treba nositi u lijevom džepu kada kupujete listiće za nagradnu igru 😉 .

Aventurin apsorbira elektromagnetni smog i štiti od zagađenosti okruženja.

Ovaj kamen pojačava liderske kvalitete i odlučnost. Kaže se za njega da donosi sreću, tako da je idealan za mlade preduzetnike. On vam pruža odlučnost i pomaže vam da ostanete motivirani i u teškim situacijama. Ovo je odličan kamen za vođe bilo koje vrste i za poslovne ljude, pomaže vam da donesete pravu odluku i vidite alternativu i potencijale oslobađajući vas od nervoze i stresa. Aventurin podstiče suosećanje i empatiju i podržava upornost. Ovaj kamen oslobađa od mucanje i nervoze i donosi razumjevanje za ono što leži iza ovih stanja. On stabilizira stanje uma, stimulira opažanja i podstiče kreativnost. Ovaj kamen spaja intelektualno tijelo sa emotivnim. Aventurin smiruje bijes i iziritiranost. Stimulira emotivni oporavak.

Fizički, Aventurin pojačava osjećaj blagostanja. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i potpomaže regeneraciju srca.

Dobro djelovanje ima kod reumatskih bolesti. Eliksir od aventurina pomaže kod problema s urogenitalnim traktom, odnosno s bubrezima i mjehurom. Eliksirom možemo čistiti oboljelu nečistu kožu, a oblog pomaže kod umornih očiju. Djeluje na kožu i pomaže kod alergija, bubuljica i akni. Sprječava opadanje kose, prhut i jača kosu. Koristi se obrađen i neobrađen u vidu privjeska, ogrlice, donut, piramide, naušnice i kao kamen za ruku.

Prazni se svakih 15 dana pod tekućom vodom, a obzirom da je aventurin kamen koji voli sunce treba ga češće izlagati suncu. Na taj način punimo-nabijamo.

Čakra – ANAHATA Planet: VENERA

Tvori samo središte čovjeka, te povezuje donje tri čakre koje su povezane s instinktima s gornje tri čakre više ljudske svijesti. Zovu je još i srčana čakra, jer je smještena u visini srca, u sredini prsa.

Kojem je horoskopskom znaku namijenjen, na netu ima svakakvih odgovora: ovan i vaga, bik i vaga..no ja ću se ovaj put poslužiti knjigom “Moć kamenja” Osmana Hasanpašića pa napisati da se radi o raku i vodenjaku.

Nalazišta: Brazil, Indija, Rusija, Zimbabve

Koristi se obrađen i neobrađen. Obrađen se koristi u vidu privjeska, ogrlice, donut, piramide, naušnica i kao kamen za ruku.

Privjesak Merkaba od poludragog kamena, veličina 3 cm (120)

Privjesak Merkaba od poludragog kamena, veličina 3 cm (120)

Merkaba privjesak 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s